Új étel, új recept és új sport felvitelekor lehetőség van azokat a KalóriaBázis közös adatbázisába ajánlani.
Szeretnénk,
hogy minél tisztább legyen számotokra, hogy milyen formátumban, milyen
típusú adatokat tudunk beépíteni:
- Az ajánlások elutasításának másik leggyakoribb oka az étel túl részletes megnevezése, mikor tágabb értelmezésben már megtalálható. "Kávés-vaníliás pálcikás jégkrém", vagy "Rumos-meggyes müzliszelet". Kalóriatartalom szempontjából a legtöbb esetben elhanyagolható az adott ételtípus ízesítése. Másrészt ha a fenti példák bekerülnének a közös adatbázisba, minden esetben, amikor valaki a "kávé"-ra keres, kidobná a "Kávés-vaníliás pálcikás jégkrémet" is. Azon felhasználók száma viszont nagyon csekély, akik pontosan ezt a kifejezést keresik. Minden közös adatbázisba szánt ételnél át kell gondolni, hogy arra hogyan fognak az emberek rátalálni, van-e értelme azzal bepiszkolni az adatbázist.
- Nem adtok meg elég adatot. Sokszor hiányzik a fehérje/szénhidrát/zsír érték, vagy csak egy darab tápanyagtartalmát adjátok meg, de azt már nem, hogy egy darab súlya hány gramm. Ezen információk nélkül az oldal nem tudja pontosan számolni a napi tápanyag eloszlást illetve a megevett ételek súlyát. A legtisztább megoldás mindig az, ha 100g-ra viszitek fel az értékeket és utána megadjátok a leggyakoribb alapegység súlyát. Még jobb ha a forrást is megjelölitek.
- Helyesírás. Az oldalon használt formátum: nagybetűvel kezdve, kisbetűvel folytatva ("Sült krumpli"). Szöveges részeknél, receptleírásoknál ne felejtsetek a pont és a vessző után szóközt hagyni.
Végezetül köszönjük az eddigi ajánlásokat, visszajelzéseket.
Szeretnénk arra biztatni titeket, hogy minél több, a felhasználói
kereséseket kielégítő ajánlást küldjetek nekünk, hogy jó irányba
fejlődhessen az oldal.