KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok

Fogyás sikersztorik

Ha Te is úgy érzed, hogy sikertörténeted megosztásával szívesen motiválnád a fogyni vágyó társaidat, küldd el nekünk fogyási történetedet a kaloriabazis@gmail.com címre, röviden leírva a tapasztalataidat mennyi idő alatt, mennyit fogytál, előtte/utána képpel (mennyi kalóriát ettél, milyen kilengések voltak, mit sportoltál). A külsőségeken kívül kíváncsiak vagyunk arra is, hogy benned mi zajlott (milyen nehézségekkel találkoztál, hogyan jutottál át rajtuk, mi motivált, tapasztaltál-e valamilyen belső változást). Illetve még bármi amit hasznosnak tartasz megosztani.
Egész gyermekkorom óta súlyproblémával küzdöttem. Mindig nehéz volt a fogyás, nem ment igazán, de szerettem volna lefogyni. 23 évesen azt vettem észre, hogy már 120 kg vagyok. Ekkor elhatároztam, hogy muszáj lefogynom valahogy. Súlyom egy részét a kalória számlálással sikerült leadnom. Aztán rájöttem , hogy a gyors evés okozza a hízásom. Hiába adtam le pár kilót, az gyorsan visszajött. Sokat olvasgattam a neten, milyen módszerrel lehetne eredményesen lefogyni. A legnagyobb problémat a falás, gyorsan evés okozta.
Aztán más okból kifolyólag is rászoktam a lassú evésre, jól megrágtam a táplálékot, nem kapkodtam az evéssel, ezáltal időről időre kevesebbet voltam képes enni. Természetesen az adagok is kevesek voltak , de mindent megettem, amire vágytam.
Kezdetekben a KalóriaBázis applikációba tudtam kapaszkodni. Nagy segítségemre volt a kalóriák számlálásában. Hasznos volt, hogy a saját kedvenc ételeim adatait is fel tudtam vinni. Használata nagyon könnyű. Csak ajánlani tudom, mindent kiszámol helyettünk.
Egy nap kb. 1000-1200 kcal ettem meg. Így, mozgás nélkül sikerült fogynom 34 kg-ot 2 év alatt. Mára már a mozgást is elkezdtem, s jól érzem magam. 
A nagy kitartás a titka a fogyásnak. Nem szabad feladni 2-3 hét után. Tartsatok ki, és bízzatok abban, hogy sikerülni fog. A végeredmény, ha eléred a kitűzött célt... nos leírhatatlan érzés. Amikor az ismerőseid dicsérnek nap mint nap a fogyásod miatt s téged olyan büszkeséggel fog eltölteni, amilyenről nem is álmodnál. :)
Laci vagyok, 34 éves, már 8-ik osztályos koromban volt egy kis pocakom, de nem különösebben foglalkoztatott a dolog, amikor érettségiztem kb. 95 kg-os voltam, aztán egyetem alatt, hírtelen ugrottak meg a kilóim, és a mérleg nyelve szépen felemelkedett 105kg fölé, majd jött a 110 és így tovább. Sajnos a hasamon a bőr pár helyen be is repedt, szép striáim alakultak ki, egy ideig még nem foglalkoztatott a dolog, mind addig míg el nem értem a 130kg-ot, sőt meg is haladtam azt, és egy újabb repedés jelent meg a bőrömön, ekkor határoztam el, hogy valamit tenni kell. 
Nagy lendülettel 2016 augusztusában határoztam el, hogy le kellene fogynom, úgy éreztem most már az egészségem rovására megy a túlsúly, így elkezdtem megvonni a kenyeret és a vacsorát, és próbáltam a lehető legkevesebbet enni, annak érdekében, hogy le tudjam adni a kilókat. Nagy megdöbbenésemre szépen és aránylag gyorsan kezdett csökkeni a súlyom. Ez így ment egészen októberig, amikor megismerkedtem a kalóriabázissal, és ott állítottam be a célomat, kb. heti 0,5kg-os fogyással sikerült tovább fogynom.
A környezetem eleinte bizakodva fogadta a fogyásomat, majd kóros jelenséget vizionáltak, hogy biztos az okozza a súlyvesztésemet. Szó ami szó, tényleg elég furcsán néztem ki, miután lement az első 20kg. Megbirkóztam az emberek véleményével, és túltettem magam rajta, és tovább folytattam kitartóan a kalóriaszámolást, és még a szobabiciklit is elővettem, és azon is naponta több mint 200kcal-t elégettem a napi 2000kcal bevitel mellett. Ezzel az ütemmel szinte napra pontosan elértem az első célomat, ami az volt hogy születésnapomra pont 100kg-os legyek. Ekkor megint jött a barátok szörnyülködése, hogy nagyon ügyes, de most már legyen elég. Ekkor már kevesen voltak akik motiváltak, de én elhatároztam hogy mire az év kitelik, lemegyek 90kg-ra. Közben vásároltam egy 10kg-os súlyt, és elkezdtem fekvőtámasz és hasizom gyakorlatokat is végezni, ami azóta rendszeressé vált, szinte nincs az a nap amikor ne azzal kezdeném a napot. 
Most már szinte másfél éve használom a kalóriabázist, és természetesen vannak kisebb nagyobb bűnözések, de összességében a súlyomat nagyon jól tudom kontrollálni. Jelenleg 91,8kg vagyok, ez az 1,8kg fél év alatt jött rám, de meg kell jegyeznem, hogy a derékbőségem nem nőtt, s közben a kalória bevitel is felment 2400kcal-ra. Ha ezt a súlyt és a napi kb. 25-30 perc testmozgást megtudom tartani akkor elégedett leszek a teljesítményemmel.
Természetesen a kalóriaszámolás arra vezetett rá, hogy azokat az ételeket keressem, amelyek nem tartalmaznak sok kalóriát, és sokat lehet enni belőle. Eleinte nem figyeltem a makró tápanyagokra, de most arra mindig vigyázok, hogy a napi fehérjebevitelem meglegyen, még akkor is, ha ezzel túllépem a kalóriakeretemet. 
Mindezek mellett, szedtem pár vitamint, kalciumot, magnéziumot, D vitamint, valamint A és E vitaminokat azért hogy a bőröm alakuljon az új testemhez, és aránylag sikerült is ezt elérnem, noha jól látszik a bőrömön a valamikori megterhelés. 
Mindenek felett, sikerült rávezetnem magam a tudatos táplálkozásra, és egy év után már a haverok is megszokták és el fogadtak ilyen „különös” embernek, aki ha sörözni készül annyival kevesebbet ebédel, hogy a napi kalóriaszintet ne haladja meg, viccesen úgy is szoktak megszólítani, hogy egy sör még bele fér-e a napi keretedbe? :) 
Ami a közérzetemet illeti, sokkal jobban érzem magam a bőrömben, nincs fejfájásom, és a vérnyomásom is teljesen a normális értékeket mutatja, míg korábban többször túl magas volt az érték. Két, sőt 3XL-es ruháimat mind le kellett cseréljem, a fogyás alatt kétszer is, jelenleg az M-es méretű ruhákat viselek. 
Tamás vagyok, 34 éves. Gyerekkoromban versenyszerűen sportoltam de sosem voltam egy vékony alkat, inkább mindig az izmosabb zömök... A rendszeres mozgás a középiskolában majd az egyetemen szépen alábbhagyott, de az elfogyasztott étel persze nem csökkent és a kilók is elkezdtek szépen gyarapodni. Az évek során több sláger diétát is kipróbáltam, és megpróbáltam csak több mozgással is fogyni de nem hozott átütő eredményeket. Aztán egyre többet olvastam kalóriaszámolásról és 2017 februárban elhatároztam, hogy kipróbálom, mert ennek működnie kell. Ekkor a súlyom 111 kg volt, és a mérleg 33%-ot mutatott testzsírnak. Eleinte beállítottam a napi kalóriát úgy hogy 2017 augusztus 31-re legyek 90 kiló, ez körülbelül 2000 és 2300 kcal közötti napi keretet engedett a napi súlytól és mozgástól függően. Ezután tovább olvasgattam és rájöttem, hogy nem vékony és puhány szeretnék lenni, hanem szálkásan izmos, ezért emiatt elkezdtem nagyon odafigyelni a makrókra is, illetve arra, hogy azokat miből viszem be. Jelenleg a heti kialakult mozgásom mellett minden nap ugyanazt a fix 2100 kcal-t eszem, 34% f. 36% sz. 30 zs. felosztásban, mivel úgy tűnik, hogy a zsírt jobban tolerálom mint a szénhidrátot. A mai súlyom 88.6 kg volt 17.3% testzsír mellett, de ezt inkább csak összehasonlításra használom. A további célom, hogy a 10% körüli testzsírt elérjem, ekkor már az összes kockának látszania kell majd a hasamon megfeszítetlen állapotban is! ;) 

Pár szót az edzésemről is ami nagyban segít a forma elérésében. Csak saját testsúlyos edzést végzek, egy húzódzkodó rúd és egy tolódzkodó az összes eszközöm. Heti 4 nap edzem kb 30-40 percet ami csak erősítés. Eleinte sokat kardióztam de most már csak heti 2-3x maximum fél óra HIIT-et. Ez néha biciklizés, futás, vagy ugrálókötelezés. Ezen kívül heti egy napon falat mászok.

A kalóriák illetve a makrók figyelésére is a kalóriabázist használom, a fenti beállításokkal. Maga a csökkentett kalóriamennyiség inkább csak az elején volt furcsa, de manapság teljesen könnyen tudom követni a beállított célokat, ami nagyban köszönhető az amúgy is reform táplálkozásunknak. A feleségem vegetáriánus, így javarészt húsmentes az én étrendem is, csak ritkán egészítem ki az ételeket hússal. Sokszor belefér egy-egy egészségesebb sütemény is, illetve fagyi, gyümölcs is. Nem rendszeresen de néha hétvégén előfordulnak csaló étkezések, illetve ha vendégségbe megyünk akkor sem figyelem a kalóriákat.

A kezdetek óta a 38-40-es nadrágjaimat 32-esre, az XL-es felsőimet/pólóimat M-esre cseréltem. Ez "sajnos" szinte az egész ruhatáram lecserélésével járt, de ez az az áldozat amit egész eddig bármikor szerettem volna meghozni.

Összességében nagyon jól érzem magam a bőrömben, már nem szégyellem magam a strandon, vagy nem félek, hogy a pulóver levételekor kibukkan a hasam a póló alól. Hétről hétre erősebb vagyok ami a látványon kívül, edzés/falmászás közben is érezhető.
Rita vagyok, 32 éves 174 cm magas. 2016 augusztusában a mérleg 105,8 kg-ot mutatott. Nem éreztem jól magam, megállapítottam, hogy nem nézhetek így ki 32 évesen,és elhatároztam, lefogyok.
Az első kilók nagyon szépen megindultak lefelé. Napi limitemet sokszor meg sem ettem, sportolni a méreteim miatt nem tudtam, így csak a kcal bevitel kontrollálásával sikerült szeptember végére 10 kg-ot fogyni, második hónap végére már 17 kg-nál jártam. Nagyon motivált, hogy már fel tudtam venni csizmát, csinosabb, kisebb ruhákat... na és persze kaptam a sok-sok dicséretet.

December elejére 80 kg-ra fogytam, ekkor jött el a mozgás ideje. Heti 2 alkalommal eljártam TRX-re, amitől az izomtömegem szépen elkezdett nőni. Minden reggel mérlegre álltam -állok, amin fordított arányban változott az izom% és a testzsír%. Természetesen az étkezésre odafigyeltem ekkor is: napi 1200kcal, sok-sok fehérjével.
Voltak napok, amikor kicsit csaltam, és átléptem a szénhidrát, zsír, kcal keretemet, de következő napokban korrigáltam :) Nameg néha nehéz ellenállni a finomságoknak, amiket sütök/főzök :(
Decembertől lelassult a fogyás - nem a karácsony miatt :) - izmom nőtt, meg már nem is volt annyi feleslegem, amiből menjen. Azóta kb havi 4 kg-ot fogyok. Jelenleg (2017. 04. 24.) 64,8 kg vagyok, eddig 41 kg-ot sikerült leadnom, és még 4,8-at szeretnék, a 60 kg-os álom súlyig. Sok ideje már először várom a nyarat, és a bikini szezont. :)

Kissé ruhamániás vagyok, és élvezem, hogy a 48-as ruhák helyett 36-os csinos ruhákat tudok hordani.:):):) Sokkal magabiztosabb lettem. Megdöbbentő még így visszagondolni is, hogy a 113 cm-es derékbőségem mára 76 cm-re csökkent, a 65 cm-es combomból 50 cm-es lett.

Mivel egész életemben fogytam, híztam, elhatároztam, hogy ezentúl odafigyelek magamra, és az elért cél után is a kaloriabazis.hu segítségével fogok táplálkozni. Bár minden fejben dől el, és akarat kérdése, kicsit olyan az oldal, mint a lelkiismeretem :) Ha sokat eszek, szembesít a számokkal :D:D:D
Nagyon köszönöm a KalóriaBázisnak, hogy segítségemre vannak/voltak és lesznek!
Sziasztok! Petra vagyok. Mindig túlsúlyos voltam, mindent kipróbáltam csak ne kelljen megmozdulnom, így évekig láthatóan semmit sem tettem a fogyás érdekében. Belül viszont nagyon szenvedtem és a kilók egyre csak gyarapodtak. 2013 nyarán készült rólam az első kép. Nem szerettem magam megnézni a képeken. Mindent kitöröltem, amin dagadt voltam így ez az egy kép maradt rólam. A képen 164 cm és 93 kg vagyok. Ezután jöttek az ünnepek, amikor már megfosztottam magam a finom falatoktól, süteményektől. Decemberben kínkeservesen leszenvedtem magamról 5 kilót. A két ünnep között találtam rá az oldalra, amelynek segítségével, az akaraterőmmel és mozgással (!) 75 kg-ra fogytam 2014. január 14-től 2014. május 30-ig. Mindig addig szobabicikliztem, amíg bírtam. Először alacsony fokozaton, majd egyre erősebben. Nyárra már tudtam kocogni is. A kalóriabevitelem megnöveltem és heti 2-3-szor terepen futottam. A súlyomat tartottam. Aztán közeledett az új év, így belekezdtem az Insanity-be 2015. január 5-én. Számomra nehéz volt, így rendesen ettem mellette (néha kis bűnözés, nasi), de szépen lefaragtam a kilóim számát 68 kilóra. Ezt megint sikerült tartanom súlyzós edzésekkel és kocogással. Így készült el az utána képem, amin 68 kg vagyok, 2016. júniusában. Sajnos azóta belevágtam az egyetembe és felszaladt 7 kg. Így újra elhatároztam magam és ezúttal 55 kilóra szeretnék lefogyni!
Sziasztok! Szandi vagyok. Világéletemben mániákus fogyókúrázó voltam, a koplalástól a csodabogyókig mindent kipróbáltam. Ímmel-ámmal hoztak csak eredményt, aztán olyan kibírhatatlannak éreztem, hogy feladtam és elkeseredettségemben a kajáláshoz fordultam, sikeresen felhíztam 80 kg-re, na ekkor kattant el bennem valami, hogy nem nézhetek így ki 25 éves létemre. Újévi fogadalomként azt tettem fel, hogy márpedig ha törik, ha szakad én le fogok fogyni. Január 4.-én bele is vágtam a diétába. Kezdtem azzal, hogy reggelire elhagytam a péksütiket, és a kávét. Ehelyett zabkását ettem, banánnal és chia maggal. Aztán az ebéd adagomat lefeleztem az eddigi felére. Vacsira pedig csak fehérje turmixot ittam. Ezen kívül napi 2-3 liter víz. Az első hónapban iszonyatosan szenvedtem. Aztán egyre jobban átált erre az üzemmódra a szervezetem. Emelett heti 2x1 órás intenzív alakformáló aerobicra jártam, és követtem a kalóriabázison a napi elfogyasztott kalóriamennyiségem, melyet 1200-ra lőttem be. :) Nos mostmár ott tartok, hogy 67 kg-nál járok, elérem lassan a hőn áhított 65-kg-ot. De képzeljétek új célt tűztem ki magamnak, a bűvös 60-at, egyébként 167 cm vagyok. Most már heti 5x sportolok, az 1200 kalóriát kisebb-nagyobb bűnözésekkel, de tartom. Köszönöm szépen KalóriaBázis :).
Sziasztok, nem vagyok  a szavak embere, így röviden elmondom a sztorimat :).
Mindig vékony gyerek voltam, de a cigi letétele után és a kor előre haladtával rám rakódott a zsír, a jó ételt nem vetettem meg soha.
2015 szeptemberére 95 kg lettem akkor már hónapok óta fájt a gyomrom, derekam, terhelésre fulladtam, rossz volt a laborom.
Októberre már 97 kg voltam ekkor határoztam el, hogy lefogyok.
Először elhagytam a glutént (kenyér, péksütemény), cukrot kevesebbet ettem és el is kezdtem fogyni, heti több mint 1 kg ment le.
Az életem 180 fokot fordult, sok zöldség, gyümölcs, és napi közel 3 liter víz.
Pár hét után 5 kg lement és megszűnt a gyomorfájdalom, olyan lendületes és energetikus lettem, mint 18 éves koromban :).
Egyik napról a másikra beépült az életembe a kalóriaszámolás. Eleinte szokatlan volt mindent mérni, de megszoktam és megszerettem.
Full gluténmentes diétán kezdem el élni és megváltozott az életem.
Esténként becsúszik 1-2 tábla csoki, havi egyszer egy szelet gluténmentes süti.
Decemberbe elkezdtem futni (napi 15 perc) majd februártól elkezdtem kondizni (heti 4 alkalom).
Nem terveztem nagy fogyást, csak 5-10 kilót akartam leadni, ehhez képest 23 kg ment le.
Napi szintem 1500-2390 kcal viszek be, heti szinten számolom a testsúlyt, zsírt és BMI-t.

Súlyváltozásom:
Október 5. 97 kg
December 16. 85 kg
Január 12. 78 kg
Február 07. 75 kg
Március 23. 75 kg
Április 21. 74 kg
Sziasztok! Én Dóri vagyok. Közel 2 éve leraktam a cigit, amivel megindítottam egy "lavinát". Ez egy 15 kg-os hízást eredményezett. Kipróbáltam rengeteg mindent. Aztán rátaláltam az oldalra. Mikor elkezdtem 84 kg voltam és 173 cm. A program segítségével most 69 kg vagyok (4 hónap telt el), a határ pedig a csillagos ég :). Én mindenkinek ajánlom! Nekem bevált. Köszönöm srácok! Akik pedig most állnak neki, üzenném: Kitartás! Sosem szabad feladni!!!
21 éves vagyok, s amióta az eszem tudom, túlsúlyos voltam. Persze mindig szerettem volna soványabb lenni, sokszor belekezdtem fogyókúrákba, és itt a kulcsszó: KÚRA, vagyis egy ideig tartó valami, ami egyszer csak elmúlik és visszatér a régi életmód, majd a nagy küzdelmesen leadott kilók hamar vissza is szaladnak. A kezdeti lelkesedés valahogy mindig alább hagyott, majd az eredmények elmaradásával fel is hagytam a próbálkozással. DE eljött az a pont az életemben, amikor attól az embertől kaptam olyan visszajelzést ami nagyon mélyen érintett, akit talán a legjobban szeretek. Nem akart megbántani, vagy megsérteni, hetekig mégis hajthatatlan dühöt éreztem vele szemben, amiért az orrom alá dörgölte hogy kövér vagyok. Pedig igaza volt. Ma már hálás vagyok neki ezért, hisz ez volt az a löket ami hónapok óta tartó lelkesedést adott, s ez a lelkesedés a mai napig is töretlen. 2-3 hónap leforgása alatt olyan eredményeket értem el, ami mindenhonnan pozitív visszajelzést idézett elő. Ez még több erőt és elszántságot adott, diétáztam, kalóriát számoltam, s minden nap fél órát tornáztam súlyzókkal, néha egy kis szobabiciklizés vagy séta is becsúszott. A héten 1 pihenőnapot mindig tartottam. Saját belátásom szerint én NEM fogyókúrázok hanem életmódot váltottam, ami nem egy ideig óráig tartó valami, és a kulcs ebben rejlik, hisz aki visszaáll a fogyókúra előtti életmódra, az vissza fog hízni! Jelenleg 67 kg vagyok, hónapokkal előtte 80 kg is voltam. Jelenleg az izmosodás a cél, úgy érzem megváltozott az életem. Egy jó tanács minden fogyni vágyónak: ha végképp nem bírsz ellenállni valaminek s bűnözöl, ne az legyen benned hogy most már úgy is mindegy, hagyod a fenébe a diétát... NE! lépj túl a "bűnödön" és folytasd amit elkezdtél, hisz megtudod csinálni, mindenki megtudja csinálni csak AKARNI KELL!

Voltak napok mikor nagyon nagy volt a kisértés hogy feladjam de ilyenkor arra gondoltam, hogy milyen érzés volt mikor a szememhez vágták hogy kövér vagyok. Ilyenkor sikersztorikat is olvasgattam így merítettem erőt újra. 4 hónap alatt fogytam 13 kg-t.
1000-1200 között mozgott a napi kalóriabevitelem. Vegetáriánus vagyok nagyon rég, kerülöm az olajban sült ételeket, viszont mértékkel mindent szoktam enni, néha még csokit is ha már nagyon kívánom. Arra viszont mindig figyelek, hogy az 1200as kcal bevitelt ne lépjem túl.
Szerencsés genetikai adottságokkal születtem, csinos és relatíve vékony lány voltam. Szerettem nassolni, jókat enni, annál kevésbé mozogni, mégis sokáig ellenállt a szervezetem a drasztikus hízásnak. Csodagenetika azonban nincs. Kitartóan dolgoztam rajta, előbb-utóbb utolért a hízás. A középiskola végén voltam a „csúcson”, 54 kilóval, majd 30 éves koromra sok-sok pizzával, rágcsával később már úgy 15 kilóval több voltam, míg végül Angliába költöztem, ahol a helyi konyha segített „elérni” a plusz 18-ig fél év alatt. Ekkor már nem lehetett nem tudomásul venni, mekkora lettem, minden ruha szoros volt, mindig kényelmetlenül éreztem magam, utáltam, ha fényképeznek és kezdtem azt gondolni, hogy innen már nincs visszaút, egyre kövérebb és kövérebb leszek, mígnem gurítható formát veszek fel.
Az évek során próbáltam mindenféle divatos fogyókúrás tippeket, káposztaleves, szűztea, koplalás stb., ahogy néha sportolásra is elszántam magam, de ezek a kérészéletű próbálkozások maximum pillanatnyi eredményt hoztak. Végül arra jutottam, hogy nem kampányszerű marhaságokkal kell ezt a problémát kezelni, közelítsünk „tudományosan”. Az hizlal, ami bemegy, és amennyi bemegy, ergo az fog segíteni, ha kevesebb megy be. Na de mennyi is az? Keresgéltem, számolgattam, mi mennyi kalória, jegyzetelgettem, pár napig tervezgettem, mit és mennyit fogok enni ez alapján. Aztán eszembe jutott, hogy oké, hogy ez kevés, de voltaképp mennyit is kéne ennem? Ekkor került elém a Bázis. Innentől sokkal könnyebb dolgom volt, nem kellett minden egyes alapanyagot egyesével levadászni, egy kész rendszer várt. Beállítottam a célomat, elolvasgattam, mi hogy működik, elkezdtem felvinni a receptjeimet, beszélgetni a fórumlakókkal, és egy hét múlva – két kilóval nehezebb voltam…  Szerencsére folytattam így is, reméltem, ez csak valami anomália, és annak is bizonyult. Még egy héttel később megint annyi voltam, mint induláskor, majd innentől hetente fél kilóval kevesebb. Nem volt annyi segítségem, mint amennyit a fórumon ma találni, de szerencsém és józan eszem igen, így nagyjából követtem azt, amit ma javasolnánk egy kezdőnek: együnk a BMR-ünk környéki kalóriát, és akkor mendegélnek majd a kilók lefelé. Csak a fogyás vége felé sikerült kissé ez alá mennem, hiszen nem tudtam még, hogy ez így nem jó. Úgy tíz kilóval később volt egy kis megtorpanás, de aztán megint ment minden, mint a karikacsapás, és május és november között lement 16 kiló. Nem szenvedve, nem koplalva. A nassolásról persze 90%-ban le kellett hozzá mondani, de látva, hány kalória van egy zacskó chipsben, már nem is vonzott túlzottan… Viszont finomakat ettem, megtanultam kalóriatakarékosan főzni, jobb alapanyagokat használni, tudatosabban enni.  Jól éreztem magam, ismét csinos voltam, mindössze két kilóra a céltól.
Persze illett volna sportolni is, úgy nagy eséllyel még szebb eredményeket tudtam volna elérni, de a veleszületett lustaságomat nem igazán tudom – vagy akarom – legyőzni. Nem is volt semmi mozgás szinte a palettán ekkor sem, leszámítva heti egy napot, amikor hatalmas bevásárlókörutakat tettem, hátizsákkal sétálgatva 5-8 órákat.
Ekkor jött egy magyarországi intermezzo néhány hónapra, új munka keresése, új szerelem, régi barátok, régi szokások. Eleinte még próbáltam ragaszkodni a méregetéshez, odafigyeléshez, de hamar feladtam, félretettem, majd nemsokára újra foglalkozunk ezzel… És ha már úgysem mérünk, akkor csak most, csak egyszer belefér egy kis ez, egy kis az, csak így kivételesen. Pár hónapig lassan, majd rohamléptekkel jöttek vissza a kilók, egy év alatt összesen tíz. Ekkor újra számolni kezdtem, szigorúan BMR felett tartva a kalóriákat. El is indult a fogyás, de gyászosan lassan. A korábbi fél kiló/hét helyett ezúttal szakaszok voltak, jó hosszúak, amikor nem történt semmi, majd kicsi le, pár napig semmi, majd fele vissza, megint semmi, megint le… Átlagban heti 25 deka ment le, de ennél is kevesebbnek éreztem a sok ingadozás miatt. Nem tudom, igazából mi jelentette a különbséget a korábbiakhoz képest, mindenesetre tudtam, hogy a módszer működik, időm volt, kitartást meg összekapirgáltam, amennyi csak telt tőlem. Nem volt könnyű ezzel a csigatempóval, de vagy ez, vagy megadom magam a hízásnak, szóval tartottam magam hónapokig, és hónapokig, és hónapokig.
Elkezdtem egy kicsit mozogni is, heti néhányszor elbohóckodom egy evező-, egy futó- és egy taposógépen. Ennyi telik tőlem, de ennyit várhatóan az után is tudok tartani, hogy eltűnnek a plusz kilók.
Bő 10 hónappal később újra 54 kiló vagyok. Akkora lett a derékbőségem, mint 18 évesen, a csípőm még annál is kisebb.  Sportos alkatom persze nem lett, most is van kis zsírpárna itt, egy kicsi ott. De aki nem sportol, az ne is várjon többet. Izmot nem növeszt a diéta.
Nem áll szándékomban újra abbahagyni a számolását, ezt érzem a legkönnyebb módjának, hogy akkora maradjak, amekkoraként jól érzem magam. Ez nem jelenti, hogy ez nem jár némi erőfeszítéssel, de sokkal kevesebbel, mint a folytonos jojózás járna, ha ismét ötletszerűen ennék, majd pánikszerűen fogynék. A korábbi tapasztalatokból okulva inkább eszem mindig ésszel, rászánok napi öt percet a mérésre, tervezésre, és inkább mondok nemet a rágcsára, mint a kis méretű ruhákra.
Jelenleg egy hete „tartom a súlyom”, lassan emelem a kalóriákat, hogy megtaláljam azt a mennyiséget, amivel még megmarad, amit elértem. Mindez számokban annyit jelentett, hogy kilóra összesen 18-at veszítettem, mellbőségben 9 centit, derékban 17-et, csípőben 16-ot, ruhaméretben kettőt. Sokáig csak ezeket mértem, így pl. a felkarom esetében nem tudok számadatot hozni, de azt hiszem, a képek magukért beszélnek…
Mindenkinek sok sikert, aki fogyni szeretne, tanácsként pedig annyit, hogy okosan tessék beállítani a célt, kérjetek segítséget a fórumon, olvassátok el, tanuljátok meg, mi hogy működik, és legyetek türelmesek. 
Az én fogyásom története egy szeptemberi kirándulásnál kezdődött. Egy emelkedőn kellett felmennem ahova felérve rosszul lettem, a szívem 200-al járt és a vérnyomásom is 200 körül volt. Kissé megijedtem mert addig ugyan túlsúlyos voltam (110 kg), de igazából nagyon fizikai rosszullétem nem volt. Ápolónőként dolgozom, a ritmuszavar után gyógyszert kellett szednem és az orvos előírta hogy hetente fél kilót kell fogynom. Az egyik betegem mondta hogy ő a KalóriaBázissal fogyott 40 kg-ot :). Hát én is felkerestem az oldalt és regisztráltam magam. Nem mondom, hogy folyamatosan vezettem, de elég sokszor írtam a bevitt ételeket és a mozgást, átlagosan napi 1200 kalóriát ettem. Sokat jelentett, hogy láttam mennyi kalóriát viszek be. Vettem egy kondibérlétet, fogadtam egy személyi edzőt és elkezdtem fogyni. Ahogy teltek a hónapok és én egyre többet fogytam jöttek a pozitív visszajelzések, ez nagyon jó érzés volt. Tudtam, hogy a lányomnak esküvője lesz, ezért kitűztem egy célt, hogy addig lefogyok 70kg-ra. Most volt a hétvégén az esküvő és sikerült a célt elérnem. 22 hónap -40kg, a kezdeti 48 ruhaméret ma 38-as. Ezt nagyon élvezem, hogy csinosabb ruhákat is vehetek magamnak. Most jön az igazi feladat, hogy a súlyt megtartsam és a testemet izmosítsam egy kicsit.
Voltak torpanások, volt, hogy hónapokig nem ment le semmi, de muszáj volt kitartani ilyenkor. Mindenkinek azt üzenem, hogy ne adja fel, legyen kitartó, legyen egy cél előtte és akkor sikerülni fog!!! Ja és a gyógyszert fél év múlva elhagyhattam. :)
 
Elhízott babából lettem elhízott tinédzseren keresztül elhízott anyuka. Az egész életem a sikertelen fogyókúrákról, a kövérség miatti lelki nyomorról szólt. 2014. augusztus 21-én töltöttem a 40-et. Január elsején utoljára telezabáltam magam újévi finomságokkal, és kiszámoltam, hogy 230 napom van a 40. szülinapomig. :) Ennyi időt adtam magamnak, hogy megtanuljak végre felnőtt módon gondolkodni, és felelősséget vállalni a saját életemért. A kalóriabázist már a korábbi próbálkozásaimból ismertem, korábban is nagy segítség volt, csak a kitartás hiányzott.

2014. január 02-án reggel 6-kor 148,6 kg-ot mutatott a mérleg. Persze, hogy szerettem volna 8 hónap alatt ledobni az 50 kilót. Bevallom, nem sikerült. Heti 2 kiló... nem mondom, hogy lehetetlen célkitűzés, én viszont szerettem volna mindenképp tartós eredményt. Tudjátok, felnőtté válás volt a cél 40 évesen ;)

Napi 1500 kalória lett az adagom, és minden nap 1,5 óra sport. Vagy bringa, vagy futópad. Ebből csak akkor engedtem, amikor nyáron elkezdtük a tetőcserét, és én voltam a segédmunkás. ;)

A 40. szülinapomon 110 kilót mutatott a mérleg. Viszont azt hiszem, valami átkattant az agyamban, mert nyár végéhez képest eszembe sem jutott abbahagyni.

Viszont a fogyás csaknem megállt. Karácsonyig sem ment 105 kilónál lejjebb. Na itt egy kicsit (na jó, nagyon) megtörtem. 2014 december 24, és 2015 január 2. közt 10 kilót szedtem fel :O A január 2-i mérlegelésnél bizony 115 kilós asszonyság voltam. Újabb lelki mérleg következett. Tényleg? Ennyire gyenge vagyok? A világ összes segítsége, támogatása az enyém... anyukám már főz is helyettem... csak a saját ördögömet kellene legyőznöm... és ennyit sem? Magamért? Komolyan? 148,6-ról 115-re...és ez most kuka?

Az égiek megsegítettek. :) Egy olyan sportot löktek elém, ami azt hiszem, már most bátran elmondhatom, végleg kiránt(ott) a gödörből. A kettlebellről van szó. Egyszerűen imádom csinálni. Alig várom az estét. Minden nap 1,5 óra golyózás, hetente egyszer edzővel, és továbbra is 1500 kalória. Ugrálnak le a kilók, én pedig közben egyre erősebb, egészségesebb, és ELTÖKÉLTEBB vagyok. Ma reggel 98,3 kg voltam. :) Tinédzser korom óta először 100 kiló alatt. :) Nem is tudok lassan járni! :) Legszívesebben táncolnék egész nap! :) És nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki ehhez hozzásegített. És még csak most jön a tavasz! Hajrá-hajrá mindenki! Ki a szabadba, mozogni, táncolni, élvezni az életet, és nem kell éhezni... sosem gondoltam, hogy ezt mondom egyszer, de magam vagyok a bizonyíték.

Az egyetlen tanácsom, ha valaki szeretne elindulni az úton... ne akarja minden áron. Csak figyeljen. Egy apró pici jelre...egy kattanásra az agyban, egy pici kis hullámra, egy szellőre, ami megindít. És ha megjön, indulni vele AZONNAL! Egy percet sem tétovázni, lehajtani a fejet, hálásnak lenni minden pici eredményért, és kitartani a hullámunk mellett. :) Küldök egyet, lehet indulni! ;)

És még valami! Azt hiszem, nem a hasonló problémával küszködő, hozzád hasonlóan hibásan kódolt emberek társaságát kell keresni az első napokban. Egészséges sportembereket keress társaságul, meglátod, visznek magukkal, és nem fognak belemenni a gyere sajnáljuk egymást egy süti mellett játékba. ;)
Először is, nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldalra, nagyon nagy segítséget kaptam a használatával.
2014.04.25-én kezdtem el az életmódváltást.
Napi 1200 kalóriát eszem, persze voltak néha kilengések :D , de úgy gondolom, hogy ez belefér.
Eddig (január) 40 kg-ot sikerült lefogynom, 147.7 kilóról 107 kilóra.
Hátravan még 25 kg :D!
De tudom, hogy az is sikerülni fog.
Sziasztok! Elöljáróban annyit érdemes tudni rólam, hogy nulla akaraterővel rendelkezem, mint sokan mások, gondolom, ismerős lehet. Próbálkoztam már sok módszerrel, de nem sikerült tartósabb eredményt elérnem. 2014 január 1-én megfogadtam, hogy lefogyok, akkor még konkrét célok nélkül. Elkezdtem hát "nem enni", de ez természetesen nem jött be. A kalóriáról addig csak futólag hallottam, nem tudtam, mi az, nem is érdekelt. Aztán valahol olvastam, hogy kalóriával van gyakorlatilag "számszerűsítve" a kaja. Aztán jött a napi egy-másfél óra tanulás, nem csak a kalóriáról, hanem a különböző ételek élettani hatásáról, a sport fontosságáról, majd - szinte észrevétlenül - kirajzolódott egy tökéletes diéta, egy életmód, ami adalékmentes és semmi szemét nincs benne. Hála nektek! Annál, hogy egy weboldal, ekkora adatbázissal, helyetted adja össze a bevitt energiát, már csak az egyszerűbb, ha feletted áll egész nap valaki és megmondja, mit, mikor, mennyit ehetsz. Csak halkan jegyezném meg, hogy a fogyókúrám nem volt mentes "bűnöző" hétvégéktől, de akkor is pontosan számon tudtam tartani mindent. Nyilván, ha ezek nem lettek volna, nem itt tartanék, de közben a türelmet is megtanultam. :) Még a képen látható eredmény sem végleges, de itt már annyira látványos a változás, hogy késztetést érzek megosztani. "Tanulmányaim" alatt kitanultam az izomtömeg-növelés elméleteit, hamarosan el is kezdem a tömegnövelő étrendet, keményebben fogok edzeni és a weboldalon fogom számolni a kalóriákat ehhez. Hisz gyorsan kiderült számomra, hogy nem csak fogyáshoz, de növekedéshez is tökéletesen használható.
Köszönöm, hogy hozzájárultatok ahhoz, hogy 180 fokos fordulatot vegyen az életem!
Soha nem voltam az a vékony alkatú lány, sosem érdekelt az, hogy mennyire nézek ki jól, nő létemre, szinte sose hordtam nőiesebb darabokat. Hogy miért? Mert nem volt rám való, mert ami tetszett abból nem volt a méretemben, és mert akkora voltam mint most kétszer.

A sztori tavaly februárban kezdődött. Közel 20 évesen 115 kg-ot nyomtam. Ez volt a versenysúlyom akkoriban és imádtam enni, imádtam a cukros lötyiket. Ekkoriban már az életem része volt az az ember, akinek köszönhetem javarészt azt ami én ma vagyok. Nélküle nem ment volna, hiszen nem indultam volna el ezen az úton. Ma már csak hálás lehetek Neki. Az idő elején még nem mondta ki amit rólam gondol, nehogy megbántson. Figyelt a lelkemre. Figyelt rám 100%-osan. Aztán egyszer csak megtört, és elmondott mindent. Ő nyitotta fel a szemem, hogy ez így baromira nem jó. Noha két hónapig csak veszekedések és unszolgatások mentek, mégis kitartott mellettem és egy percre sem hagyott magamra, hiszen Ő már tudta azt amit én még nem: hogy nekem ez igenis menni fog. Ajánlotta a KalóriaBázist, tanácsokat adott és mindig mellettem volt! Aztán a kalóriaszámolás mellett rávettem magam az edzésekre. Elkezdtem napi szinten edzeni. Áprilistól kezdtem teljesen komolyan venni, fullosan csinálni mindent, és meg is lett az eredménye. Az elején rendkívül nehéz volt odafigyelnem arra, hogy mit eszek, hogyan eszem, hogy ne igyak magas cukortartalmú löttyöket, és hogy egyáltalán rávegyem magam az edzésre. Én, aki szinte mindig kerülte a tesi órákat, mára már bátran kijelentem, az életem részévé vált a testedzés. Ha nem edzek, feszült leszek, idegbajos és hisztis. :)

A nehézségeken egy photoshopolt képpel és a képzelőerőmmel jutottam keresztül. Elképzeltem, hogy csini ruhákban járkálok, megfordulnak utánam a férfiak, és büszke lesz rám az a személy aki elindított az úton. ÉS SIKERÜLT!

Noha még mindig van mit fogynom, egy év és 3 hónap után kijelentem hogy Nektek köszönhetően eddig 35 kilótól szabadultam meg, 115kg-os versenysúlyból 80 kg lett és csak így tovább Nekem.

Történetem 1 évvel ezelőtt kezdődött. Mindig irigyeltem azokat az embereket, akik vékonyak és azt vesznek magukra amit akarnak, mert minden jólreplica watches áll rajtuk. Sajnos rajtam nem, mert finoman szólva is kövér voltam.

Elhatároztam hogy lefogyok, de ez nem ment olyan könnyen mint ahogy gondoltam. Számtalan fogyókúrába belekezdtem, mindnek az lett a vége hogy feladtam, mert az összes csak önsanyargató kínzás volt. Amit leadtam kínkeservesen vissza jött duplán.

Aztán egyszer véletlenül meghallottam a párom keresztfiától, hogy fogyózásra adta a fejét és a kalóriabázist használja, mint „segédeszközt”. Alig vártam hogy haza érjek, és már kerestem is meg a neten. Még aznap este regisztráltam is, beállítottam a célt (némi segítséggel, a párom révén).

Sok támogatást kaptam a páromtól, mert vásárolt nekem egy fél éves uszoda bérletet, hogy a mozgásom is meglegyen rendszeresen. Hetente három alkalommal jártam uszodába, de az étkezésemre is nagyon oda figyeltem.

Az első replica watches időkben teljesen kiiktattam az étkezéseimből a kenyeret, helyette abonett kenyeret és kétszersültet ettem, 6 óra után már nem ettem csak gyümölcsöt, zöldséget vagy egy pohár kefírt. Sokat ittam, és a vitamin pótlásáról is gondoskodtam. Egy idő után már annyira megszoktam ezt a fajta életvitelt (a kalóriaszámlálást), hogy automatikusan tettem a mérlegre minden általam elfogyasztott ételt.

Már elértem az általam ideálisnak tartott 57 kg-ot, de még nem hagytam el az oldalt, mert segít nekem a súly megtartásban.

Egy év alatt 21 kg fogytam a KalóriaBázis segítségével!

Én másfél éve edzem magam, visszafogva az evést! A régi képen 210 kg, a mostanin 95 kg vagyok. A KalóriaBázist 4 hónapja használom és nagyon sokat segített mind az edzéstervben, mind az étkezésben.
50 hajolás volt az egész amit edzésként csináltam a legelején, azt is nehezen. Aztán a futások, a kevés evés és szépen jöttek ezek az erőteljesebb edzések is! Átestem depresszión, éhezéseken, fáradságokon. Most minden nap 2 órás edzéseket csinálok (30 perc felülés, 10 perc hajolás, 10 perc helyben futás, 10 perc súlyzózás és 1 órás kocogás). Étkezésem most már 2000 kcal között van, de ebből 1200 valamennyit le is mozgok egy nap. Régen 500 kcalt ettem aztán 1000 kcalt végül 1500 kcalt. Ahogy észre vettem mennyit fogytam, úgy emeltem a kalóriabevitelem, mert már nem láttam értelmét a szigorításnak.

(megjegyzés: az 1000-1200 alatti napi kalóriabevitel veszélyes lehet a szervezet működésére! - a szerk.)
A történetem kb. 8 évvel ezelőtt kezdődött, amikor leálltam a sportolással. Addig nagyon aktív voltam. Viharos sebességgel híztam el, és lettek mindenféle nyavalyáim. A cipőmet bekötni is nagy nehézségek, fulladás árán tudtam csak.

Aztán tavaly novemberben - hála Istennek - egy súlyos, de még visszafordítható betegséget diagnosztizáltak nálam, amely gyógyulásának alap feltétele volt a viszonylag gyors fogyás.

Az orvostól hazatérve - az elhatározás és a motiváció már megvolt - a módszert keresgéltem a neten, amikor rátok akadtam. Így lett az első számú segítségem a Kalóriabázis. A célt beállítva, következetesen betartottam a keretemet, és amennyit csak tudtam bővítettem rajta sportolással. Szóval jó aktív lettem újra.

A célomat elértem, egészséges is lettem, annyira, hogy minden betegségemből meggyógyultam, és éppen a Maratonra készülök, meg a közelgő Balaton-átúszásra.

A számolást azóta sem hagytam abba, csak célnak a saját jelenlegi súlyom megtartása a cél, ami nagyon kényelmes kis keretet biztosít számomra (hát még 1 órányi futás, vagy 2 órányi úszás után). :)

Mindenkinek csak ajánlani tudom és ajánlom is a Kalóriabázis segítségét.
Minden 2013. január közepén kezdődött, egy szép, de hideg vasárnapi napon. Anyósoméknál voltunk ebédelni. Nagyon jól főz anyósom, de a világ egyik legrosszabb rizsét főzi. Amikor jött a második, akkor arra gondoltam, hogy mi lenne, ha én a húsomhoz nem ennék rizst, csak salátát és savanyúságot?! És úgy tettem. Aztán mire hazaértem, már azt gondoltam, hogy mi lenne ha ezentúl soha többet nem ennék rizst?! Mire teljesen rámesteledett már azt gondoltam, hogy nemcsak rizst, de ezentúl se krumplit, se tésztát, se kenyeret nem szeretnék enni a főétkezésekhez. Másnap már azzal alakult a gondolatmenetem, hogy azért néha megengedek magamnak majd egy-egy sütit, vagy péksüteményt. 
Aztán találtam rá a Kalóriabázis oldalára, és milyen jól tettem. Itt felfedeztem azt, hogy a nap minden étkezését nyilván tudom tartani. Korrekt, receptekkel alátámasztott ételek vannak, kalóriamegjelöléssel, és így könnyedén nyilvántartható a napi bevitt kalória. Ennek nagyon örültem, mert így magamat tudtam kontrollálni, hogy mely ételnek milyen a kalóriatartalma, és azt mennyi sporttal lehet esetleg lemozogni.
A táblázat folyamatos vezetésével, és az önmegtartóztató életmóddal fogytam le 5 hónap alatt 15 kilót. Így lettem 75 kiló helyett 60 kilós. Ezt a súlyt nagyjából azóta is tartottam. Most felszedtem 2,5 kilót, így újra rátaláltam az oldalra, és megint vezetem a napi kalóriabevitelemet.
Közben tavaly hetente egyszer jártam sportolni, úsztam. Kb. 3-4 kilométert úsztam, és 2013-ban sikeresen teljesítettem a Balaton-átúszást, amire nagyon büszke vagyok.
Amúgy idén leszek 39 éves, ülőmunkát végzek.
Minden köszönök a Kalóriabázis oldalnak, mert jelen súlyommal, testalkatommal nagyon elégedett vagyok, és sokat segített az oldalon lévő sok-sok hozzászóló, kommentelő biztató bejegyzése is.
Egész életemben molett, telt alkatú voltam, mindig is zavart, de sosem sikerült erőt vennem magamon, hogy rendesen lefogyjak. 2012. nyarán, a kisfiam születése után határoztam el, 29 évesen, hogy itt az ideje komolyan lefogyni. 86 kg voltam. 8 hónap alatt keservesen, de lement 3 kg. Már majdnem feladtam (ismét), amikor is rátaláltam a Kaloriabazis.hu oldalra, ami megváltoztatta az életemet! :) Tulajdonképpen fenekestül felfordult, de lényegében rendszereződött az étkezésem, minőségileg, mennyiségileg. Elkezdtem rendszeresen mozogni és hihetetlen erőt adott hogy a honlapon, mint egy internetes "fogyás-naplóban" nyomon tudtam követni mindent a fogyással kapcsolatban! Nem volt könnyű, főleg az elején, betartani mindent (szigorúan tartani a napi megengedett keretet, megtartani a normális fehérje-szénhidrát-zsír arányt, a mozgást nem elhanyagolni), de megtanultam az egészséges táplálkozást és az egészséges életmódot, szó szerint a saját "bőrömön". És az oldal olyan volt mint egy személyi edző! Befészkelte magát a fejembe! Nem hagyott nyugton, folyton ott motoszkált a fejemben a nap 24 órájában, és motivált!!! Hatalmas lendülettel vitt előre ahogy láttam napról napra az eredményeket. Természetesen én is követtem el kilengéseket, voltak nagyon nehéz napok, időszakok, de a bázis sosem hagyta, hogy véglegesen feladjam. 10 hónap alatt lefogytam 17 kg-ot a kalóriabázis segítségével, és ma már új ember vagyok! Nemcsak lefogytam, de olyan tudást és tapasztalatot szereztem ami életem végéig elkísér majd! Köszönöm Kalóriabázis! 

Tavaly nyár elején egyedül maradva, meg kellett állapítanom, hogy az a kerekded, energiátlan, izomgyenge valaki nem én vagyok. 74 kg voltam, pedig a mérés előtt néhány héttel már próbáltam a saját természetes étvágyam szerint étkezni, tehát valószínűleg lehettem 75-76 kg is eredetileg, pedig soha nem voltam még ennyi.

Akkor már 54 éves voltam, elég sok tapasztalattal, szerencsére ösztönös makacssággal is felvértezve. Tudtam, hogy számolnom kell, mert ezt a módszert követtem már 81-ben is, amikor utcai futóversenyeket kocogtam végig, egy gramm túlsúly nélkül, és remek egészségben, 48 kilósan. Szerencsére elég hamar rátaláltam a Bázisra, így megint a 48 kg közelébe kerültem, bár a kondícióm még nem tökéletes.

Nem hiszek semmiféle étkezési elméletben, fogyókúrás divatban vagy irányzatban. Csupán igyekszem a testem jelzéseit minél jobban érteni.

Az 56. születésnapom a második 56 évem kezdetét jelentette.

Sziasztok! Camylla vagyok, 23 éves, jelenleg végzős egyetemista. Világéletemben túlsúlyos voltam, a 170 centi magasságomhoz simán megvoltam 110 kiló. A legtöbb, amit mértem az 111 kiló volt, ám ennél sajnos több is voltam, csak akkor már nem mertem mérlegre állni. A túlsúlyom okozója leginkább a helytelen táplálkozás volt, a mozgásszegény életmód és az úgynevezett „unalomból evés”.  
Mindig tudtam, hogy túlsúlyos vagyok, hiszen a környezetem nem felejtett el emlékeztetni rá, millió diétába belekaptam, csinálgattam is ímmel-ámmal, de 1-2 kiló fogyáson kívül nem értem el többet. Egyszer a 90 napos diétával leadtam 6 kilót, mindezt két hónap alatt. Amint abba hagytam, 12 kg jött vissza. Nagyon elkeseredtem és bár erőm nem volt újabb sanyargató diétába kezdeni, odafigyeltem az elfogyasztott ételek mennyiségére. Csak így, egy év alatt (2011-ben) leadtam 7 kilót. Ez a fogyás azonban nem volt látványosnak nevezhető, hiszem még így is több mint egy mázsa voltam.
Tavaly november 5-én végleg betelt a pohár. A családom kritikái, amit bár nem bántásnak szántak, én mégis annak fogtam fel, az emberek rémült tekintete a buszon, hogy nehogy  megkérdezzem tőlük szabad-e a mellettük lévő hely, arra késztettek, hogy végérvényesen búcsút mondjak a kilóimnak. Eszembe jutott, hogy egy éve leadtam 7 kilót, ami nem jött vissza, pusztán azzal, hogy kicsivel kevesebbet ettem ugyanazt a kosztot, amitől anno elhíztam. Arra gondoltam, hogy ezt a nyomvonalat követve ráállok a kalóriaszámlálásra. Nem olvastam utána ennek a módszernek, nem nézegettem fórumokat, egyszerűen használtam a google keresőt és az első oldal, amit „kalóriaszámlálás” címszó alatt kidobott, a kaloriabazis.hu volt. Nem szórakoztam, azonnal regisztráltam és heti 1 kiló fogyást állítottam be magamnak, ami 1300 kcal napi fogyasztást engedélyezett.
 
A súlyom a következőképpen menetelt lejjebb:
2012.nov. 5 --> 103 kg
2012.nov. 28--> 99,6 kg
2012. dec. 13 ---> 97 kg
2013.jan. 09 ---> 96,3 kg
2013.jan. 22 ---> 92,60 kg
2013. márc. 08 --> 91,40 kg
2013. márc. 18 --> 89,7 kg
2013.ápr. 18 --> 89 kg

Semmi mást nem tettem, minthogy betartottam a kalória korlátot és odafigyeltem a fehérje/szénhidrát/zsír összetételére. Mikor elértem a 88 kilót, naponta futottam, amennyit bírtam. Sok zöldséget ettem salátaként vagy párolva, minimális szénhidrátot, lemondtam a péksüteményről, a kenyérről, cukor helyett édesítővel főztök.

2013. máj-júl : Kemény fizikai munkát végeztem, ezért semmiképpen nem tudtam odafigyelni. Pont annyit ettem, amennyit ledolgoztam, így a súlyomat megtartottam, egy dekát sem híztam, de nem is fogytam.
Szeptember 19-én 86,3 kilóval kezdtem újra el az iskolát és a kalóriaszámlálást. Minden este 30-40 perces mozgást iktattam be.
2013.09.26-->84,2kg
2013.10.07-->82,6kg
2013.10.21-->81,1kg
2013.10.29-->79,1kg
2013.11.15-->78,9kg
2013.11.24-->77,4kg
2013.11.29-->77,0kg

Jelenleg 76,7 kg vagyok a 111-ról. A BMI szerint még mindig túlsúlyos vagyok, én is érzem, hogy még van bőven mit leadnom de sokkal jobban érzem magam a bőrömben.

Összesen 34,3 kilót fogytam. Még sosem sikerült ennyit egyetlen diétával sem. Nem mondom, hogy 2-3 kiló nem jött fel az ünnepek tájékán, de amilyen gyorsan felhíztam, olyan hamar le is adtam ezeket a plusz kilókat. Ha szilveszterre elérem a célom és sikerül lefogynom 75 kilóra, akkor már csak 15 kiló súlyfeleslegem marad. És tudjátok mit? Már alig várom! ;)

Egy kis motiváció!
Június: 105 kg
Október: 78 kg
Közben mindent ettem, de csak szigorúan az oldal által előírt kereten belül.
Novemberben kezdtem fogyózni (96 kg-ról indultam), májusra sikerült elérnem a 65 kg-ot (170 cm vagyok).
Amikor elkezdtem, heti 4-5x szobabicikliztem 30-40 percet, mellette lovagoltam heti 2x1-1,5 órát, meg elég sokat sétáltam is. Tavasszal, amikor már jobb idő lett, abbahagytam a szobabiciklit és a szabadban bicikliztem. Mostanában pedig maradt a lovaglás, hétvégén reggelente futok + a séta. Amint jön a hűvösebb idő, leállok a futással és folytatom a szobabiciklizést :) Szóval valamit mindig sportolok!
Azt hiszem sok összetevője volt a fogyásomnak, de megpróbálom keretek közé tenni és a legfontosabb dolgokat kiemelni!
2012. decemberben, egy babás klubban született meg néhányunkban az elhatározás, hogy újév új élet és fogyókúra! Megmondom őszintén ekkor még nem éreztem magamban erőt, de vitt a többiek lendülete.
Aztán eljött január 1, és el kellett volna kezdeni, de úgy kb. 2 hétig nem igazán ment, illetve csak úgy-ahogy! A többi klubtársam naplót kezdett vezetni a fogyókúráról, hát gondoltam akkor persze én is nyitok egyet!
Ez volt az első komoly lépés. Számomra a leírt szavaknak és annak, hogy mások is olvassák a sorokat hatalmas súlya lett. Ekkor már meg akartam felelni, először csak Nekik, aztán rövid időn belül magamnak is és január 15. volt az a nap mikor valami kattan a fejemben és mintaszerűen betartottam, amit magamnak kitaláltam!
 
Kezdő értékek január 1.-én:
Súly: 113 kg
Magasság: 170 cm
Cél: 70 kg
Kitűzött dátum: 2013. december 24.
 
Az étrendet úgy állítottam össze, hogy:
-    Reggeli update kenyér, felvágottal, sok zöldséggel, vagy update pékáru
-    Tízórai: Kihagytam, mert a gyerekek miatt korán ebédelünk.
-    Ebéd: Szintén update. Ezt én rendeltem, illetve még most is. Ha olyan volt, amit nem szerettem, vagy már azért nyár felé eléggé meguntam a menüt, akkor én csináltam itthon pl.: rántott csirkét, halat, de update liszttel, morzsával. Vagy ha rokonoknál voltunk, akkor nem ettem köretet a húshoz, ha az sem volt megoldható (pl. tojásos nokedli), akkor meg kimértem előre az adagomat!
-    Uzsonna: 2in1 kávé és gyümölcs, erősebb sport napokon U1 puding
-    Vacsora: kezdetben egy fehérje turmix, de ahogy elkezdtem a futást már kevés volt, és akkor bejött a vagy update pék süti, vagy felvágott zöldséggel, vagy rántotta, vagy virsli természetesen magában!
-    Inni csak sima ásványvíz
Azért választottam ezt az utat, mert én imádom az édességet és a pék sütit is, azt tudtam, hogy ezek nélkül nem fog menni. Az update-ben meg van minden, csak alacsony ch értékkel.

Ezeket a kajákat úgy ettem, hogy napi kb. 1200 - 1500 kcal és 100 ch (szénhidrát) alatt maradjak! Erre nagyon nagy segítség a kaloriabazis.hu.

Kipróbáltam a kavitációs zsírbontást is, két 6 alkalmas bérletet lejártam!

A sport úgy épült fel, hogy január közepén elkezdtem itthon tornázni, minden hétköznap 35 perc, Norbi kickboxot csináltam. Hát a kezdeti 111 kg-nak az is elég intenzív volt!
Aztán február közepétől elkezdtem hétvégén úszni, először 1 km volt, aztán 2 km lett, júniustól a heti egy alkalomból lett heti 2.
Úgy gondoltam a futást 90 kilósan már elkezdhetem, már bírni fogom. Ez májusban volt. Ezt a tervet csináltam végig:
http://edzesonline.hu/edzesterv/5/
 
Nagyon élveztem és megszerettem a futást! A futás elkezdésével a tornát kivezettem, maradt a 2 úszás és a 3 futás egy héten!
Mikor vége lett a futási tervnek, akkor heti 3-4 alkalommal lefutottam az 5 km-t. Ezt kb. 1,5-2 havonta emeltem meg kb. 700 méterrel. Most 8 km megy egyben simán!

Akármit is sportoltam, a heti minimum 5 alkalom megvolt. Télen ez a rendszeresség csökkent, de a heti 3 alkalmat tartottam!

Hát itt tartok most! Nagyon könnyen mentek le a kilók, október közepéig hetente átlagban lement az 1 kiló! És nem volt kemény, lemondásokkal teli, én ezért szeretem az updatet.
Az elfogyasztott ételeket lemérem és beviszem a KalóriaBázisra, mindent kiszámol a felület, látom, hogy még aznap mennyit ehetek! A sportot is beviszem, azt hozzákalkulálja. Nagyon jó oldal, iszonyat nagy segítség!!!
A diéta, vagy inkább életmódváltás kezdetekor készítettem egy tervet magamnak, hogy hétről hétre mit kell lássak a mérlegen ahhoz, hogy év végére elérjem a célom, és az normális fogyási ütem is legyen. Meggyőződésem, hogy a részletes tervezés és a KalóriaBázis hozták meg számomra a sikert! A táblázatban beterveztem, hogy egy időszak alatt mennyit szeretnék fogyni, ezt beállítottam célként a Bázisba, ami mindent kiszámolt nekem! Az ott kiadott napi kalóriát tartottam, a szénhidrátban csaltam lefelé, azt sokalltam, így 100 g/nap–ban határoztam meg magamnak. Minden étkezés után bevittem miből mennyit ettem és már ott is volt mennyit ehetek még aznap! Nem is hinné az ember milyen kontrollt ad az oldal! Olyan is volt, hogy bizony láttam már délután felé, hogy aznap elég rosszul állok a kalóriákkal így estére betettem egy előre nem tervezett sportolást! Máris a keretek között voltam ismét!
És hát igen, eléggé alapos, racionális ember vagyok! Én bizony leellenőriztem a dolgot! Hetekig vezettem, illetve most is vezetek egy táblázatot arról, hogy a Bázis szerint egy hét alatt mennyit kellett fogynom, és hogy valójában mennyit fogytam! Nagyon meglepő az eredmény, mert bizony 8 hónap átlagát tekintve 314 kcal az eltérés heti szinten!!! Az semmi!!! Heti szintem egy pék süti!! És akkor vegyük figyelembe, hogy mikor csak úgy beleharapok a családnak készült finomságokba azt nem viszem fel az oldalra, vagy hogy női szervezet lévén hétről hétre másképp működik szervezetünk! És mégis reálisak az adatok és összefut a terv és tény!
Jelenleg 71,7 kg vagyok, 41 kg fogyást köszönhetek magamnak és Nektek! Még 2 kg a cél, illetve, hogy hatossal kezdődjön a mérleg, de már győztem!! Köszönöm Kalóriabázis Nektek is!!!

Amikor elkezdtem a Kalóriabázist használni 2013. augusztus 5-e volt. A kalkulátor szerint a túlsúlyos kategóriába estem, amit a 172 cm-emhez tartozó 87 kg támasztott alá. Ezt a 25 kg súlyfelesleget pedig csupán 2 év alatt sikerült magamra szedni, amit az addig élt stresszes életmódom okozott.
Mégsem a sokkoló eredmény láttán kezdtem hozzá az életmódváltáshoz, egyszerűen csak nem bírtam azt a sok kritikát, amit kaptam az  ismerősöktől, ismeretlenektől és a családtagjaimtól.
A kezdeti sikerek viszont olyan ösztönzően hatottak rám – amit főképp  a KalóriaBázisnak köszönhetek - hogy már nem csak mások rólam  alkotott véleménye motivál.
Megfogalmazódott bennem, hogy az élet tényleg túl rövid ahhoz, hogy ne olyan testben éljük le, amilyet megérdemelnénk.
Hogy nehéz volt-e elkezdeni? Igen. Hogy  megéri-e végig csinálni? Igen. Rengeteg akadályt kell legyőzni, az nem kétséges, de ahhoz, hogy leadjuk az adott súlyfelesleget AKARAT és KITARTÁS szükséges.
A legelején sírni tudtam volna 23 éves létemre, hogy nem ehetek már  többet, hisz a szervezetem remekül hozzászokott a napi 3000-4000 kalória bevitelhez és nyilván sokkolóan érintette, hogy e tetemes  kajamennyiség után, ami több mint 2 évig tartott, egyik napról a másikra 1300-1500-ra csökkent. Természetesen nekem is voltak holtpontjaim és még mindig vannak, amikor többet eszem mint a megengedett, de  igyekszem ezeket a következő napokban nagy odafigyeléssel és sporttal  korrigálni. A sport az én fogyásomban is nagy szerepet játszik. Augusztus óta heti 2-3 alkalommal járok zsírégető és alakformáló órákra egy fitness terembe, amit szintén rögzítek az oldalon, így könnyen nyomon követhető a fogyás menete. A táplálkozáshoz visszatérve pedig, semmilyen fogyókúrát nem követtem, tényleg ugyanazt ettem, mint addig, csak jóval kevesebb mennyiségben. Ha csokit, jégkrémet, pizzát vagy chipset kívántam meg, akkor azt. A lényeg ott volt/van, hogy ezeknek az ételeknek a kalória bevitele ne haladja meg a korlátot.
Úgyhogy köszönöm szépen KalóriaBázis, hogy vagytok és remélem,  hogy az én kis történetem is hozzájárul majd egy icipicit valaki sikeréhez. Az én esetemben is van még 5 kg, amitől szeretnék az elkövetkező másfél hónapban megszabadulni, de nem adom fel és ti se tegyétek! Mindenkinek sok sikert kívánok hozzá! 
Régóta küzdöttem túlsúllyal, magas vérnyomással, hipertóniával és ezért gyakran kellett orvoshoz járnom, 24 órás vérnyomásméréseket kellett csinálni félévente és nem utolsó sorban a lányoknak sem tetszettem, ezért elhatároztam, hogy teszek az ügy érdekében, elkezdtem a KalóriaBázissal számolni az ételeim kalóriatartalmát és heti 4 edzésre jártam konditerembe (ebből 30 perc futás 1,5 óra vegyes gyakorlatok) és az első hónap után már láthatóak voltak a dolgok. A kalóriaszámlálás először furcsa volt, de mostanra már belejöttem. Mindenkinek csak ajánlani tudom aki fogyni akar. Sajnos a sok elfoglaltság miatt már nem tudok kondiba járni, de a diéta segítségével még mindig tartom a súlyom, sőt még mindig tudok fogyni.
2013 június 20.-án 105 kg-al indultam.
2013 augusztus 31.-ére sikerült 82 kg-ra fogynom.
Boldog vagyok, hogy végre találtam egy módszert ami bevált. Köszönöm KalóriaBázis!
Az én történetem 2011 második felére nyúlik vissza. Akkor kezdtem el felhízni a 63kg-ról hol gyorsabb, hol lassabb ütemben. Ez olyan jól ment, hogy 2012. decemberére elértem a 95 kg-ot. Hiába mondták korábban, hogy ne hízzak többet, mert már így is kövér vagyok - nem foglalkoztam vele, nem láttam olyan borzasztónak magam. A tavaly karácsonyi képeken szembesültem azzal, hogy bizony kövér lettem, nincs mit szépíteni rajta. Ekkor érett meg bennem az elhatározás, hogy ez nem mehet így tovább. 2013. január 1-től elkezdtem a 90 napos diétát. Hogy miért ezt választottam? Mert nagy súlyt rövid időn belül, tartósan nem lehet leadni. Kellett valami, ami irányt mutat. Valami, aminek nincs nagyon szigorú szabálya, ugyanakkor kordában tart. Volt egy női fórumos oldal, ahol be tudtam csatlakozni egy diétázó csapatba, akik a 90 napost csinálták és ez sokat számított a kezdésnél. Támogattuk, segítettük egymást és mindenről beszélgettünk. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy könnyű volt, egy sétagalopp. Az első 2-3 hét bizony nehéz volt. Bár mindig is édesség (leginkább szénhidrát) függő voltam, egy drasztikus huszárvágással csökkentettem a bevitelt. Az első héten kegyetlen fejfájásom volt a szénhidrát megvonástól és attól, hogy a fehér liszt fogyasztást is nagyon bekorlátoztam (mondhatni szinte kiiktattam). 6 nap után viszont nem hiányzott már az édesség, a péksütik, a nagy szénhidrát bevitel. Persze ehhez az agyat is át kell" állítani". Ha Valóban Akarjuk a változást, ezt is meg tudjuk tenni.
Akarattal lehet csak megválni a korábbi káros étkezési szokásoktól. Ha csak Szeretnénk, meg Jó lenne - nem fog menni.

A legnehezebb az volt, hogy kidobjam a maradékot. Amit meghagyott a gyerek. Vagy ott voltak a kedvenc Kfc-s csirkeszárnyakon levő prézli maradványok! Az vmi isteni! Vért izzadtam, miközben kidobtam... bizony olyan is volt, hogy egy kivert kutyát megszégyenítő módon vetettem rá magam... Majd szépen megszoktam, tele lettem energiával és elkezdtem élvezni a diétát és a fogyást. Úgy éreztem, hogy ismét erős vagyok, ismét önmagam vagyok és rájöttem, hogy képes vagyok megint lefogyni, ami boldogsággal töltött el.
Szigorúan tartva, a szénhidrát napot erősen bekorlátozva végigcsináltam a 90 napost. Lement a végére 20 kg! Nagyon megszerettem, de volt benne pár olyan dolog, amiről éreztem, hogy nekem nem jó.
Szükségem van majdnem minden nap fehérjére. Szénhidrát napon kegyetlenül szenvedtem, mert mindig azon agyaltam, hogy "Már megint mit egyek?? Ami nem hizlal, stb. A nyár úgy telt el, hogy nem tudtam hogyan tovább. Mit csináljak? Hogyan étkezzek?
Júliusban ajánlotta valaki a KalóriaBázist és akkor kezdtem el aktívan használni. A fogyás üteme a hónap közepére már megakadt és nem értettem, hogy mi lehet a gond. Az első pár nap használat után rájöttem, hogy túl keveset eszek, ami az egyik lehetséges oka a fogyás stagnálásának. Nagy nehézségek árán sikerült feltornáznom a napi bevitt kalóriát a kb. 800-ról 1000-1200 körülre.
Amikor elkezdtem használni 77kg voltam.
A bázis segítségével jöttem rá, hogy egyes ételekben mennyi rejtett szénhidrát vagy zsír van, így ezeket ki is iktattam az étrendemből. Áttértem egy egészségesebb étkezési formára, amit élvezek. Végre szeretek sütni, főzni, kísérletezgetni. Nem eszem felvágottakat, konzerveket, virsliket, finomított cukrot, fehér rizst, fehér lisztes ételt - csak nagyon ritkán, vendégségben. A főzelékeket nem rántom, hanem zabkorpával sűrítem. Rántott húst lehet teljes kiőrlésű lisztből is készíteni a sütőben. Rátaláltam a kölesre, a hajdinára, a napom fahéjas zabpehellyel indítom - csupa olyan étel, amikről teljesen elfelejtkeztem.
Olajban nem a napraforgót használom, hanem extra szűz olívát vagy kókuszolajat, a süteményekhez kókuszzsírt. Az édességeket, sütiket nem kell teljesen száműzni, hiszen ha valaki szereti ezeket, akkor hiányozni fog egy idő után. Lehet enni, de csak ritkán, alkalomszerűen - ha a fogyás a cél.
Sokan mondják, hogy az alacsony szénhidrát bevitel kell a fogyáshoz, mert úgy könnyebb. Ez nem mindenkinél válik be. Ha nem vezetem a bázist, sosem jövök rá, hogy nekem pl. az ideális a napi 130g körüli érték. Ha tartósan 80g körül fogyasztok, megáll a fogyás.

Visszakanyarodva a súlyhoz. Januárban 95kg-val kezdtem, a 90 napos diéta alatt lementem 75kg-ra, majd elkezdett ingázni a súlyom, de igyekeztem 77-79 körül megtartani. A KalóriaBázis segítségével értem el, hogy a nyári 77 kg-ról le tudjak menni 62-re (még további 2 kg leadása a cél, majd a 60-nak a megtartása - persze a bázis használata mellett).

Mozgás: már tavaly decemberben eldöntöttem, hogy ellipszis trénerezni fogok, mert ízület kímélő és ugye közel a mázsához nem mozog könnyen az ember. Amikor elkezdtem 2 perc után azt mondtam, hogy "Te jó ég!". Az első 1-2 napban 5 percet csináltam, majd elszégyelltem magam: Nem lehetek ennyire puhány, hogy 5 perc után feladom! Innen kezdve írtam egy füzetbe mindent. Mit ettem, mennyit ittam, mozogtam vagy sem. Mennyi kalóriát mutatott a gép, sebesség, pulzus, stb. Pár nap múlva kiderült, hogy jól tettem. 10 percet csináltam kezdetben hetente 3x, majd minden héten emeltem 2-3 perccel. Ami miatt jó, hogy írtam: talán egy hét múlva túlhajtottam magam és a pulzusom felment 160-ra és egyszerűen rosszul lettem. Iszonyúan elkezdett fájni a fejem, szédelegtem, hányingerem lett stb. Innen kezdve figyeltem, hogy mennyi az a pulzus szám ami nem okoz gondot és fölé nem mentem. Valahol azt olvastam, hogy ellipszis trénerből napi 30 perc az ajánlott, úgyhogy erre álltam be. Ezt csináltam egészen januártól októberig, majd "megdobtam" azzal, amit már korábban is kellett volna: 10p súlyzózás és 20p torna.
Kezdetben az ellipszist hetente 3 alkalommal csináltam, majd fokozatosan emeltem addig, amíg el nem értem a heti 6-ot. Még a nyári 40fok sem tántorított el, hogy sportoljak. Szakadt rólam a víz, de csináltam - igaz, csak 20 percet. Ami még nagyon fontos, a folyadék fogyasztás. Ezt szeretik sokan elfelejteni, de szerencsére ez is vezethető a bázison

Úgy érzem sokat köszönhetek ennek a felületnek és örülök, hogy létrehozták és karbantartják, mert ha nincs, sokkal nehezebb lett volna megtalálni az utam és nehezebb lett volna kialakítanom azt a táplálkozási módot, formát, ami nekem megfelelő és ideális. Mindenkinek más az útja a célja éréséig, de ami minden esetben fontos: BÁRKI meg tudja csinálni, csak hinni kell benne. A KalóriaBázis segítséget ad ahhoz, hogy ne térjünk le az útról, vagy épp visszatérhessünk rá. Sok sikert és kitartást kívánok Mindenkinek a céljai eléréséhez!

Nem régóta, kb egy hónapja kezdtem bele a diétámba és nagyon örültem mikor megtaláltam az oldalatokat, mert nagyon nagy segítség számomra. A módszerem igen egyszerű: száműztem az életemből mindent, amire azt mondjuk manapság, hogy hizlal vagy egészségtelen. Csak vizet iszom abból is csak lúgosat, illetve méregtelenítő és zöld teát. Meg néha kávét, arról képtelen vagyok lemondani:).
Nem eszem semmilyen károsnak mondható szénhidrátot, sem cukrot. Próbálom ezt betartani. Illetve sportolok heti háromszor, járok hot iron súlyzós edzésre, amit nagyon szeretek, nekem bevált. 75 kg-ról indultam, most 67 vagyok, bár én nem szeretem ezt mérni, szerintem semmit sem jelent, hisz minden attól függ, hogy mennyi izom van rajtunk. Ja és a fehérje turmix, illetve az aminosav nem marad ki az étrendemből, ezzel segítve azt, hogy csak a zsírtól szabaduljak meg és ne az izomtól.
Bár az utam elején járok, azért remélem én is segíthetek másoknak erőt adni, és ők is bátorítanak majd engem, hogy ne adjam fel.

Szeretném tájékoztatni, hogy az Önök weboldalát használva sikeresen túlvagyok egy kőkemény fogyókúrán, melyet a 90 napos fogyókúra alapján végeztem el. A kúra végén sikerült 20 kg-t leadnom. Most is folytatom a fogyást és jelenleg 96 kg körül vagyok, ami azt jelenti, hogy eddig összesen 25 kg súlyt adtam le. Most is vezetem a naponta elfogyasztott étel kalóriaértékét és ennek megfelelően került kitűzésre az elérendő 95 kg súly.

Egyébként naplót is vezetek, melyben leírom milyen nehézségekkel küzdöttem meg, kezdve az éhségérzetet, a fáradékonyságot és hogy milyen érzésekkel sportoltam a kúra ideje alatt. De túl vagyok rajta.

Nekem sokat segített a kaloriabazis.hu oldal. Enélkül nem igazán lettem volna képes a fogyásra.
Vannak holtpontok a fogyásban, nagyon is sok és van aki itt feladja.
Én 121 kg-ról indultam és 107 kg-nál megálltam mint a szög. Két hét múlva indult el és nem ettem kevesebbet, hogy elinduljon. Ugyanúgy sportoltam mint előtte, vártam türelmesen. Aztán ráálltam a mérlegre és már csak 105.5 volt. Az csúcs érzés volt!
Volt ilyen 97kg-nál is, az is kb két hét volt. Most 94-et mutat a mérleg.
Igyekszem pár sorban összefoglalni a történetemet, bár még nem mondanám sikersztorinak, mert úgy gondolom van még mit alakítanom magamon.
Fogyókúrámat július 1.-én kezdtem 71 kg-ról, előtte mindent megettem ami jólesett, amennyi jól esett. Aztán rátaláltam a KalóriaBázisra, beállítottam napi 1200 kalóriát és ezt igyekeztem tartani. Első hónapban nagyon nehéz volt, rá kellett döbbennem, hogy képes voltam megenni akár 3000-3500 kalóriát is előtte. Bevallom nem vezettem naponta az étkezéseimet, de rengetegszer néztem meg mi mennyi, egy idő után berögződik.
Lassan elkezdtek olvadni rólam a kilók, időnként elmentem bohóckodni az edzőterembe is, bár ezt a részét nem vettem komolyan. Közben rengeteg dolgot olvastam, fogyókúrákról, diétákról és arra jutottam, egyik sem ér semmit. Megtetszett az az elgondolás, hogy ne együnk olyasmit, ami hirtelen megemeli a vércukorszintet, ezt kombináltam az 1200 kalóriás keretemmel. Szeptemberben letettem a cigit! Előtte elszívtam napi másfél dobozzal, aztán egy nap úgy döntöttem nem kell, csak hátráltatja a fogyókúrámat, hiszen sokszor eszek feleslegesen, csak mert rossz a szám íze, csak mert fáj a gyomrom a cigitöl... A napi 3-4 étkezés és minimum 2 liter folyadék nagyon fontos, erre is rá kellett jönnöm. Elhagytam a fehér lisztes dolgokat, a kenyeret, az étolajat és a cukrot. Már a kávét is cukor nélkül iszom, régen 3-4 cukorral! Október közepéig fogytam 14 kilót, majd november végéig még 3-at, azóta tartom a súlyomat. Most megfogadtam,hogy januártól a mozgást is beiktatom :) Szeretnék még 4 kilót leadni, hogy kereken 50 legyek, aztán feszesebb, izmosabb lenni. Nem adom fel!!!
Nem tudok elég hálás lenni az oldalért! Végre valami, ami működik, és amit  úgy érzem, hogy nekem találtak ki.
 
Mellékelek egy képet, amin jól látszik, hogy 75 kg-ról, 63-ra fogytam az elmúlt 4 hónap alatt, és a motiváció még nem fogyott el! :)
Nem éheztem, ettem mindent, persze csak mértékkel. Egyedül az édességeket fogtam vissza, de néha még az is belefért!
Tényleg köszönöm ezt a lehetőséget!
 
Sunshine93
 
Sziasztok! Világéletemben túlsúlyos voltam és alacsony. Mindenféle módszert kipróbáltam, de semmi sem segített. Végül egy ismerősöm révén rátaláltam a kalóriabázisra, aminek segítségével elkezdtem odafigyelni az étkezésemre és a növésemre.
 
Nem tagadom, eleinte nehezen indult be a fogyás és a növés, hétvégente gyakran visszaszedtem valamennyit és visszacsökkentem pár cm-t. De hála a kitartásomnak egy idő után feltűnt, hogy a ruhák egyre lazábbak rajtam és hogy a régi nadrágomból kezd kilátszani a bokám. A negyedik hónap végére a kalóriabázis segítségével 37 kg-ot fogytam és 33 cm-t nőttem. Köszönöm kalóriabázis!
 
ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2