KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok

A kalóriaszámlálásról

10 érv, amiért mi a kalóriaszámolást tartjuk a fogyás leghatékonyabb módszerének:
 
 
 
1. A fogyás alapegyenlete
 
A legegyszerűbb tényre hívnánk fel a figyelmedet.
Akármit is sportolsz, akármit is eszel, akkor fogsz csak lefogyni, ha több kalóriát égetsz el, mint amit beviszel.
Valójában ez a fogyás alapegyenlete, ne dőlj be a csodákkal csábító hirdetéseknek.
 
 
 
 
 
 
2. Az étkezések leírásának hatása
 
 "Azok, akik naponta leírják, hogy mit ettek, átlagosan kétszer annyit fogynak. Úgy látszik, pusztán azáltal, hogy leírjuk mit ettünk, arra sarkall bennünket, hogy még kevesebbet együnk."
Jack F. Hollis PhD

 
 
 
 
 

3. Ingyenes
 
A kalóriaszámolás és honlapunk használata is ingyenes.
Éppen ezért a kalóriák számolásakor nem kell attól félned, hogy csak üzleti érdekből akarunk rábeszélni valamilyen nem-működő módszerre.
 
 
 
 
 
 
 
4. Egyszerűség
 
A kalóriaszámolás gyorsan megtanulható. Először bonyolultnak tűnhet, de ahogy csinálod, napról napra egyszerűbbé válik.
A rutin mellett az is sokat segít, hogy az étkezésekben általában elég sok az ismétlődés.
Kedvenceidet honlapunkon elmentheted és egy pillanat alatt előhívhatod.

 

 
 
5. Motiváció
 
Tartós fogyást nem lehet elérni két hét alatt. Nehéz dolog folyamatosan betartani a diétát, a kezdő lelkesedés idővel alábbhagy.
Nincs jobb motiváció egy fogyókúra betartására, mint ha nap mint nap látod, hogyan haladsz egyre közelebb kitűzött célod felé.
Ebben segít honlapunk napló és grafikon funkciója.
 
 
 
 

6. Más módszerek mellett is alkalmazhatod
 
Egyfajta diétát követsz, zsírégetőt vagy diétás tablettákat szedsz?
Nem gond.
Ezek mellett is alkalmazhatod a kalóriaszámolást és pontosan nyomon követheted a hatásukat.

 
 
 
 

7. Nem az számít, hogy mit eszünk, hanem hogy mennyit

Egy 10 hetes kísérlet során egy amerikai egyetemi tanár, Mark Haub bebizonyította, hogy akkor is le lehet fogyni, ha az ember csak károsnak kikiáltott ételeket vesz magához.
A férfi 12,1 kg-ot adott le úgy, hogy csak gyorsételeket fogyasztott - a kulcs a mennyiség volt.
Bővebben
 
 
 
 
  
 
8. Tanító hatás

A kalóriaszámolás módszere hamar berögzül, fejből vágni fogod mely étel laktat és mégse hízlal, illetve mi az ami ártalmatlannak tűnik, mégis tönkreteheti a diétádat.
Rámutat arra is, hol hibázol: ha például sportolsz, de mellette sokat eszel, látni fogod, hogy miért nem fogysz és tudni fogod, hogy miben kell változtatnod.

 
 
 

9. Külföldi sikerek
 
A módszer külföldön már bizonyított és egyre sikeresebb.
Ez ösztönzött minket is arra, hogy itthon is bevezessük, kiemelt figyelemmel a magyar ételekre és étkezési szokásokra.
 

 
 
 
 
 
10. Közösség
 
Célod elérésében sokat segíthet, hogy egy olyan aktív közösségbe kerülsz, akik szintén fogyni szeretnének.
Kérdéseidet, probémáidat, tapasztalataidat közzé teheted fórumunkban, vagy facebook oldalunkon.
 
 
 
 

 
Általános tanácsok a sikeres fogyáshoz
 • Izomépítés hatása. Minden egyes felszedett kiló izom napi plussz 100 kalóriát éget el.Egy kutatás a közelmúltban megállapította, hogy a rendszeres izomnövelő gyakorlatok 15%-kal gyorsítják az anyagcserét. Ennek oka az, hogy az izom több kalóriát éget el, mint más testszövet, még alvás közben is! Heti 3x20 perc súlyzózás már elég az izomnövekedéshez. Nemcsak több kalóriát fogsz égetni, súlyodtól függetlenül jobban is fogsz kinézni.
 • Testmozgások fontossága. Bár az emberek napi tevékenységük során átlagosan 33%-ban mozgással égetnek kalóriát, sok ülőmunkát végzőnél ez csak 15%. Már az is sokat segíthet, ha ennek a ténynek a tudatában vagy, ez segíthet rávenni magad, hogy az íróasztalnál dolgozva is megtaláld a lehetőséget a plussz mozgásra (pl: dobolj az újjaiddal, lóbáld a lábad, állj fel és nyújtózkodj, forgasd a fejed, állj fel amikor telefonálsz, használd a lépcsőt, stb...) Ha elkezded keresni, sok lehetőséget fogsz magad is találni a kalóriaégetésre.
 • Aerob mozgások hatása. Kutatások kimutatták, hogy a magas intenzitású testmozgások hatására, szervezeted az edzés után is még több órán át magas lángon égeti a kalóriákat. Ilyen típusú testmozgás például a futás, az úszás, a biciklizés, az aerobik.
 • Egyél gyakrabban, kevesebbet. Bizonyított tény, hogy ha így teszel, az felgyorsítja az anyagcserédet. Ráadásul, ha nagyon megéhezel, hajlamosabb vagy többet is enni. A jóllakottság érzése kis idővel ugyanúgy jelentkezik kevesebb étel elfogyasztása után is.
 • Vízfogyasztás fontossága. A víz hatására gyomrunkban megduzzadnak a rostok és jóllakottság érzést generálnak. Ezért is fontos, hogy rostokban gazdag ételeket együnk (gyümölcsök, zöldségek), illetve, hogy naponta megigyunk legalább két liter vizet. Erre szeretnénk emlékeztetni honlapunk napi vízfogyasztást követő moduljával.
 • A kalóriaszámolás legfontosabb tudnivalóit nagyon jól összefoglalva megtaláljátok Shapeshifter írásában.

 
 
Mielőtt hozzáfogsz
 1. Elhatározás nem árt!
 2. Válaszd meg a kezdőnapot! Legyen időd pszichikailag felkészülni az életmód változásra. A legtöbb embernek a hétfői nap erre a legalkalmasabb amikor kezdődik egy új munkahét, mert így jobban összekapcsolódik a mindennapi menetrenddel, jobban beépül az életvitelbe (ellentétben a változatosabb, egyedibb hétvégékkel).
 3. Szerezz be digitális konyhamérleget (lásd Információ/GYIK)!
 4. Mérd le mell, derék és csípőbőségedet (ha sokat sportolsz, lehet, hogy kilóban nem fogsz annyit fogyni, mert a zsír helyett izmot építettél. Ekkor, bár láthatóan sokkal jobban nézel ki, mégis megnyugtatólag hat ha centiben mérve is látható az eredményt.
 5. Készíts magadról fotót a diéta előtti állapotról (szemből és oldalról). Ha lefogysz és nézed az "after" magadat a tükörben, bánni fogod, hogy nem készült rólad "before" kép. Másrészt bevalljuk, hogy az oldalon is nagyon szívesen közzétennénk látványos sikersztoridat. :)ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2