Egy lábasban kevés vajat hevítünk, erre kerül a félfőre vágott vöröshagyma, amit dinsztelni kezdünk. Pár perc után rákanalazzuk a koreai csípős pasztát, a gochujangot, elkeverjük és felöntjük egy kevés vízzel.
Hozzáadjuk a tteokbokki rizstésztát, ízesítjük kis fokhagymaporral, 1ev kanál mézzel vagy édesítőszerrel és 1 evk halszósszal,1evk balzsam ecettel, 2evk szójaszoszal, 1evk szezámmag (opcionális)
Az egészet kb 15-20 perc alatt összefőzzük, amikor kezd sürüsödni ezt fokozzuk 1 evk keményítővel és a legvégén hozzáadjuk a frissen felvágott újhagymát.
És tálaljuk.
Jó étvágyat.
Édes csípős és amolyan gumis ragacsrudak amiket nagyon meg lehet szeretni, reszelt trapista vagy mozzarella sajttal atetején egy önalló fogás. De köretként egy szelet grill csirke mell mellé is nagyon jól megy.