Válasz Gonoszka1
#2 számú posztjára
A kalóriájához nem nagyon értek, de úgy érzem tudok hozzátenni az eszmecseréhez, ami hasznos lehet. Szerintem a szárazanyagtartalom az ami meghatározza a krumpli kalóriáját, hiszen az a keményítő bizony kalóriát tartalmaz.
Itt egy ismertető erről:
http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/0010_1A_Book_10_Ipari_es_takarmanynovenyek_termesztese/ch04s07.html
Az idén sárga színű A minőségűt vetettem, és valóban olyan, aminek írják. Rakott krumplinak, salátának első osztályúan bevált, de mivel ez az egy fajtám van, ez a petrezselymes krumplim is, bár jobb lenne erre a célra egy B vagy C minőségű. A levesekbe kiváló, mert nem esik szét. A kalóriáját tekintve ellenben nem ebben van a legtöbb, megint tanultam valamit :)
Itt van bővebben is, ha valakit érdekel ez az osztályozás:
http://www.origo.hu/tafelspicc/alapanyag/20121029-burgony-krumpli-alapanyag.html