KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok

Főoldal / Fórum / Beszélgetés az ételekről / Bundás kenyér

2 éve
#5
nagyember70
Most akkor francia pirítós vagy bundás kenyér?

10 éve
#4
Bojtika 3
Talán a kérdező annyira fiatal lehet, megsúgom:
- Nem a McDonalds találta ki a bundás kenyeret.
- Az itteni tagok közül rendkívül kevesen étkeznek ilyen vagy hasonló gyorsétteremben. Éppen azért, mert irdatlan zsírosan készítik az ételeket, és az alapanyagok is kétesek.

A receptet nézve, szerintem kizárt, hogy egy 70 grammos szeletet beborítson fél felvert tojás. Kevés tejjel felverve még úgy-ahogy.
No meg egy tojás nem 40 gramm átlagban, én rendszerint 54-56 grammos tojásokat találok (boltban veszem). Néha nagyobbat. Még a 44 grammos is nagyon apró.
A bundás kenyér borításához én személy szerint mindig teszek tejet.
A kenyér sem 70 grammos rendszerint.
Szóval ez a recept elvileg törölhető, mert félrevezető így.

10 éve
#3
Bojtika 3
Csak megjegyzem: megsül az zsiradék nélkül is. Úgy szoktam sütni, teflonos sütőpapíron, mert serpenyőm nincs bevonatos. :D

10 éve
#2
Gonoszka1 40
Válasz törölt felhasználó #1 számú posztjára
Honnan gondolod, hogy azt akarta a recept feltevője, hogy a McDonalds-hoz köze legyen? Egyébként az elpárolgás sincs feltüntetve, és a sütésnél biztos, hogy van elpárolgás. Az pedig nem számít, hogy mennyibe sütik. Az a lényeg, hogy mennyit szív fel az étel.

ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2